Pages

Cara2 Merawat Hati Yg Sedih ~


                                                                ...MENANGIS...
   

Menurut kajian, cara luahan hati atau perasaan yang terbaik adalah dengan menangis. Mungkin anda kelihatan     sangat teruk untuk beberapa hari mengikut jenis kekecewaan yang anda alami. Teruskan dengan tangisan anda tetapi pastikan ia tidak mengambil masa yang terlalu lama. Pasti selepas anda sudah puas menangis akan berlaku perubahan yang ketara di dalam kehidupan anda. Anda seharusnya perlu untuk melakukan sesuatu yang  mampu untuk membahagiakan daripada meratapi kesedihan yang dialami.


                            ...LUAHKAN PERASAAN DENGAN KAWAN...
                                             
Suatu kekecewaan yang dialami tidak seharusnya dipendam, sebaiknya ia perlu diluahkan. Luahkan perasaan terhadap orang yang anda percayai. Jangan pendamkan perasaan sehingga ia mampu untuk mempengaruhi anda 
                                                   
melakukan tindakan yang tidak sepatutnya. Menurut kajian terhadap mangsa yang pernah cuba untuk membunuh diri, lebih 80% bersetuju bahawa mereka tidak meluahkan perasaan mereka kepada orang lain. Antara alasan mereka adalah kerana tidak mempunyai mana-mana perhubungan yang rapat dan tidak mahu menyusahkan orang lain. Ia sememangnya satu tindakan yang salah sekiranya anda memendamkan perasaan.


                                ...SIBUKKAN DIRI MU ...
                                             
                                           
Suatu kesedihan akan terus menjadi teruk sekiranya anda hanya memikirkan mengenai kesedihan itu. Lakukan 
sesuatu yang mampu untuk mengalih pemikiran anda. Anda juga boleh membuat perancangan untuk masa depan. Adakah anda akan terus menangis untuk jangka masa setahun dari sekarang? pasti tidak bukan. Lebih 
                                             
baik anda memikirkan mengenai perancangan yang sepatutnya dilakukan daripada memikirkan mengenai kesedihan yang telah dialami. Tinggalkan kesedihan yang dialami dan jadikannya sabagai pencetus motivasi untuk anda terus berjaya pada masa akan datang



Tu je yg nak kongsi hari ini

                

Kerja kursus pon style macaron.....


Hai,korang

Korang ade tak kena buat kerja kursus  (betul ke tak aku eja).....ala kerja khusus tu , ingat?
Alah tak ingat pon takpe...Ha,korang dah tengok ke belum post macaron ...
Nak tengok ?...ade kat bawah tu...Post ni jugak berkaitan ngan macaron  (huhuhu)
intai 2 lah yee

                              Kuat sungguh penangan macaron dari afaq ni kan?
Sebelum coloteh lebih lama biar afaq tunjukkan salah satu paper yang afaq buat untuk 
macaron tersayang ni

Paper ni afaq buat dallam kerka kursus subjek Geografi....
Saje-je nak buat....


maaf laa sebab gelap (afaq buat kerja
dalam bilik) jangan fikir bukan 2 hehe

sama tak?

Oklah tu je afaq nak tunjuk tentang macaron nii
Lagipon barang sedapppp....Love u mac
and love u tooo 


Oklah tu...byee





     

Yahooo , macaron ku dah sampai !!!!

                  Hai,korang nak tahu tak kenapa afaq gembira ni.....dah sampai ke langit melompat ni..

Sebenarmya,panjang ceritanya (cewahhh)...alaa korang ni , tengok laa tajuk post ni.....
Macaron afaq dah sampai....huhuu....tu yang yang gumbira ni.Kan dah lama afaq mengidamkan
(cewahhh lagi skali) mujurlah tak retak ke pecah ke ape ape lah.!!!
Sedap punyerrrr.....Afaq pilih perisa coklat,oreo dan peanut...
Oklah,mesti korang nak tengok gambar kan? nah ambik ko....huhhuhu
 
tu dia,harta karun yang dihantar posmen



Tadaaaa !!!





malunyee nak makan huhuhu



OMG sedapnyerrrrrr







menag perfect lah macaron ni









Akhirnyee.....sampai jugak macaron yang aku teringinkan...huhuhu

Yahoooo!!!!!


 TQ.....Kak Nora....

























Mari-mari beli....

Hah,korang
        Amacam hari ni....Dah gosok gigi ke belum?  Dah makan ke belum?
       Hari ni afaq saje-je nak promote barang yang afaq jual.......
huhuhu.....Biasalah,budak cari makan.......sian~
Ha...!!! kat bawah ni gambar barangan yang afaq jual ta
Afaq jual banyak lagi,tapi cuma tunjukkan 2 gambar jeeee




Lihat banyak lagi kat faacebook afaq yeee.....
Harga murah2 tau,kalau beli kat lain,dia jual RM 100
Tapi afaq jual murah-murah jee (khas untuk pambaca blog)
Tekan button di tepi untuk terus direct ke fb afaq yee.........
Chop 2....afaq bukan je jual seluar ni je tau....banyak lagiiiiiii
Nak tengok? Pergilah kat fb afaq tuu....Oklah,ade orang
nak order ni...Afaq pergi dulu yee.....(^_^)('')
                   

Bersalin kulit?

Hai,uolls
rinduu nyerrrr....



                    Dah lama da kita tak jumpa , afaq lama tak update blog ni sebab banyak kerja
                    kerja sekolah laa,homework laa dan macam-macam lagi
                    Hah
                    
                     Sebelum afaq  lterlupa.........
                     Uolls mesti tetanya 2 kenapa ngan ''BERSALIN KULIT''
                     Sebenarnya blog afaq yang bersalin kulit bukanye afaq....huhuhu.
                     Boringlaa ngan template blog dulu dan ada orang komen tentang template tu
                     Hah ,uolls macaron afaq dah nak sampai dah.Insyallah afaq akan buatkan
                     post tentang macaron tu......Kalau kotang x tahu ape tu macarons,bolehla
                     search kat cik google,ok......

                    Bye.......love uolls