Pages

Blackberry Playbook dah sampai.....

Hai
jangan terkejut,playbook ini sampai kat malaysia
bukannya sampai kat tangan afaq....hahaha
afaq ni sambil2 post sambil nak share kat korunk sebab
...sharing is caring...

oklah,jom kita sambung
playbook ni dah sampai kat malaysia dan dibawa exclusive
oleh Maxis.Woshhh,memang gempak dan
reka bentuknya memang cunlah tapi tebal laa bukannya nipis
tebal skit je...bukannya tebal macam buku....hahaha
Harganya bermula dari RM 990.00 dengan maxis top-up plan.
tapi afaq tak de lagi......afaq cuma nak share ngan korang je...

Jika korunk masih nak tahu maklumat lanjut dan masih nak tahu tentang 
playbook ni sila tekan sini

oklah tu...tata reader ku sayang 
muah2

(sorry la sebab banyak tulisan warna hijau tu)

Segmen: Memori Ramadhan by Sakura

Hi,jumpa lagi kite

hari ni afaq nak try join segmen yg dianjurkan oleh
blog snow sakura
ehem2 ni first time yee.....jadi ke tak jadi afaq tak tahu
kalau korang nak join jugak bolehlah tekan gambar upin & ipin kat bawah tu..


alaaa...tak susah pon , dia suruh kita postkan pengalaman yang best 2 masa kita
puasa dulu-dulu tu....
oklah denagn lafaz bismillah afaq mulakan (cewahhh)


kejadian ini terjadi masa afaq darjah tiga kalau tak silapmasa tukan puasa dan panas terik yang seterik-teriknya , kan2 ?pastu lepas sesi sekolah tamat mestilah nak pulang dan kebiasaanya afaq pulang dari sekolah dengan jalan kaki tulaa sebab sekarang ni afaqkurus.....hahaha......Dahlah panas,dahaga,lapar pastu kena balik sekolahdengan jalan kaki.Punyalah jalan dengan pikul beg yang macam batusize xxxl.Wuish berat nak mampoos.Sampai je kat rumah afaq tengok adik afaqtenga makan Honey star sambil tengok tv.Eh sedapnyee....(kata hatiku)Yelah honey star kan sedap,manis-manis gitu (nyum2)Ape lagi aku pon terus ambik honey star , segenggam yang aku tak tahanyeeTanpa buang masa aku terus masukkan dalam mulut.Oh nikmat yee (kat hatiku)Pastu ade laa ingatan aku yang kata bahwa aku ni puasa.Oishhhh,kacau line laaasikit lagi aku nak telan.Kalau tak lagi terasa nikmat nyeee.....hahahaha


itulah cerita yang panjang lebar dari afaq
ta ta






Perang laser di I-city dengan potongan 50 % serta 3 sesi



Hai,semua.
afaq ni tengah tak de mood sebab follower tak naik ni,nape entah

tapi sebab korunk , afaq berjuang gak....tu la kena komen lepas bace
oklah tu....merepek tak tentu pasal


ni asyik afaq duk selebek-selebek kat internet ni
afaq terjumpa pulak satu website yang membuat tawaran perang laser

di I-city dengan potongan harga sebanyak 50%.Fuyooo!!! banyak tu...




korunk mesti cepat-cepat ambil tawaran ni sebelum terlambat sebab kan dah nak puasa.
Nanti sibuk sampai tak boleh nak main.


takut mahal ? jangan takut !!!! ianya hanya berharga RM 27.00 selepas diskaun.
bayangkan pastu dapat pulak 3 sesi boleh main.Fuhh...memang meletoplah


Nak main ni takde group pon takpe....kita boleh masuk group lain atau bermain bermain secara
individu.Bukan main sorang-sorang,ok




Aktiviti ini tak menyakitkan langsung dan sangat mudah dimainkan sebab
dia kan laser.berikut ialah keistemewaannya :-
              
                       - 3 sesi bermain
                       - tidak menyakitkan dan mudah dimainkan
                       - boleh dimainkan dalam group yg kecil atau besar atau pun tanpa 
                         group
                       - dibuka pada selepas waktu sekolah dan kerja.
                       - tiada kesakitan dan akan diajar cara menggunakannya dan kali-1
                          bermain
                          tidak perlu risau dengan cara bermain.






                               DAPATANNYA SEKARANG DENGAN HANYA RM27.000

Ohh...rileks yee aku hari ni...

Ahhh.......rileknyee aku hari ni
bangun pagi lewat nak mampos.....lepas bangun aku terus gi 
jenguk kat luar sebab
sunyi sepi je rumah aku ni hanya tinggal adik ngan abang aku 
je yg duk main game kat komputer tu....nape ni???
Ohh....rupe 2 nyerrr parent aku pergi beli kain nak buat baju untuk hari
raya......tenang aku seketika......
dahlah pagi hari ni berangin dan mendung gitu....
aku pon terus teringat yg dalam peti ais ade coklat bertambun macam
bukit.Bila bukak je peti ais tu bukanyee bau ikan kluar tapi
bau coklat yg kluar...ish ish ish,dasyat tak ?
Ape lagi aku kaut la coklat yg ade
ade coklat "kisses","perle d o'r" dan banyak lagi

aku pergi kat ruang tamu pastu terus baring atas sofa yg empuk (ehem2) sambil 
makan coklat tu biasalah,alang 2 nak jadi gemuk.......hahaha
Tiba-tiba !!!!  ade la hidung aku datang menyampuk tak bagi salam
hidung aku bersumbat~...( lol ) sebab aku tak boleh kena
angin pagi-pagi ni , aku pon tak tau nape....
argghhhh.......geram betul laa
oklah....sekian tazkirah saya pada hari ini....hahaha



Bebas dengan contact lens



walaupun aku x de mood untuk nak berblogging ni
tetapi bila fikir pasal reader ni , aku terus bangun!!!!  (ops.. over la pulak)
oklah jom sambung dengan post english aku hari ni,ok


Always wanted a fancy make-over but it costs you a bomb? 
Or have you always wanted to shake off your “Ugly Betty” glasses? 
Boys and girls, now you can look sizzling hot with your contact lenses on!

Take off those glasses and put on Bausch & Lomb contact lenses that give you the Freedom To Look Hot! 
Show the world the before and after you with Bausch and Lomb Softlens 38 & Softlens 59!

Stand a chance to win a brand new SUZUKI Alto and other prizes up to RM80K

Everybody deserves to look hot!

cepat untuk dapatkannya sekarang di sini
aku pun teringin la nak pakai contact lens.....


HA...Aku terkena virus fb !!!!!

Korang tolong afaq
afaq baru je terkena virus fb yang terbaru tu...
sedih dah tak leh bukak fb tu......
afaq harap korang tak kan terkena,ok
ni gambar orang2 yg nak sebarkan virus tu...

dari ben ashaari

so berhati 2 lah yee...
dengar kata , kalau korang tekan link yg dibagi.
facebook korang akan diambik alih.Haaaa...macammana ni
entah2 dia post benda yg pelik2 kat fb afaq
macammana ni !!!!

sape ade cadangan...habis lah rosak fb aku
dah lah aku berniaga dalam fb
mintak sembahyang hajat yee...
afaq mintak tolong ni....(x pakse)
mampos la aku !!!!

oklah x de mood ni.pulihkan fb aku..
tq kepadaa antivirus komputer aku..
bye

Macamana mimpi orang buta ? aik.......

Kenal tak orang buta ? pernah nampak tak ?
ha...setiap kali korang jumpa orang buta.Perkara apakah yg 
bermain di fikiran korang terhadap orang buta ni ?

Ni,afaq nak kongsikan satu benda...
Mimpi orang buta !!!

Haa.....tertanya 2 kan..
macammana orang buta bermimpi sebab dia kan x nampak
pelik kan.....

Begini , orang buta pon bermimpi jugak dan orang buta bermimpi kepada 2 bahagian iaitu 1) buta sejak lahir2)buta lepas lahir
1) Bagi yang buta sejak lahir,dia bermimpi dengan deria die jeseperti telinga,rasa dan macm-macam lagi.Faham ?
2) Bagi yang buta selepas lahir,dia mimpi macam manusia biasayang ada imej tapi ade beza la sikit dengan manusia biasa ni


Ok.daa

Test IQ skit....

HI

hari ni afaq nak test reader blog afaq yang tersayang ni
seribu juta muah-muah untuk anda......huhuhu
kat bawah ni gambar untuk test korang...

soalannya :
how many faces in this photo (cewahhh)


komen ok.....jawapan di tangan anda
dan komen jika anda kagum...hehehe


Bahaya IFRAME....

harap komen lah yee


APA ITU IFRAME??APAKAH IFRAME?? APA DIA IFRAME?? 
Ramai yang bertanyakanAPAKAH ITU IFRAMEkebelakangan ini kan? 
Jadi secara tak rasminya hari ini aku akan terangkan kat korang APA ITU IFRAME..!! 
Harap korang boleh pelajari sedikit teknik2 kotor nih dalam dunia maya ni ok.. 


IFRAME merupakan sejeniskoding HTML yang dicipta oleh sape pon aku tak 
tahu tapi yang pasti ada kegunaanya dan ada kepentingan menggunakannya.. 
Penggunaan koding IFRAME juga digunakan oleh facebook button share, facebook button 
like dan di youtube player. Koding HTML tersebut digunakan untuk include 
page/sumber/media player dari luar ke blog kita. So jangan risau kalau memakainya.. 
Tak de hal punya..

...Bagaimana IFRAME berfungsi...


Pengedar koding HTML iframe akan memberi koding tersebut
kepada mangsa-mangsa iframe sama ada mangsa-mangsa iframe tahu dan
sedar atau tidak tahu bahawasanya terdapat 
koding html iframe pada
banner atau link enxchange yang diedarkan oleh 
pengedar iframe yang mencuri
 trafic dari mangsa2 iframe. 
Koding IFRAME juga boleh diletakkan di dalam
template blog mangsa sekiranya pengedar iframe dapat mengakses blog korang.


Bagaimana ianya mencuri mudah sahaja.. 
Seperti gambarajah di atas,mangsa-mangsa iframe yang meletakkan koding 
pengedar iframe akan menghantar trafic kepada pengedar koding iframe. 
Harap korang faham dengan gambarajah di atas...

..Rupabentuknyaa..



....Kebaikan dan keburukannya....


Sememangnya penerima trafic iframe akan menerima trafic
 yang banyak walaupun blogger pengedar iframe tidak aktif berblog. 
tetapi blog tersebut akan di gam atau dibanned oleh syarikat2 pengiklanan 
yang sememangnya tidak sukakan trafic iframe. 

Rangking alexa memang akan naik mencanak dan membuatkan blog 
korang akan berada di rangking yang lebih baik. Tetap kalau kantoi,
 memang habis lah si pengedar iframe nih.. Pastu pandai2 laa menjawab..


...Cara mengenal pengenar kod iframe...


Senang saja nak tengok.. Kalau blog tersebut tidak update 
entri danjam 3-4 pagi trafic blog dia mesti akan memaparkan
 jumlah visitor yang tengah on line di blog tersebut sangat ramai iaitu
 melebihi 50orang yang sedang on line di blog tersebut.

Blog tersebut dapat masuk dalam senarai top blogger walaupun baru 
2-3 bulan berblog kerana bukan senang nak duduk di rangking tersebut s
ecara mendadak. Sekurang-kurangnya mengambil masa 6-7 bulansekiranya 
blogger tersebut betul2 aktif berblog.. Itu bagi pengguna blogspot laa..
 Kalau pengguna domain atau hosting berbayar mungkin logik 2-3 bulan 
utk berada di rangking sekiranya aktif berblog dengan mainan-mainan SEO.

Sekian penerangan saya serba sedikit tentang penggunaan iframe 
yang menjadi isu yang sangat panas untuk bulan ini. Nasihat saya
 jangan lah menggunakan iframe trafic kerana tiada kebaikan 
langsung untuk korang. Berblog lah secara telus dan menggunakan
 titik peluh jari korang untuk menaikkan trafic dan rangking blog korang.





Cukuplaaa tu

 Hah....

terkejut tak...tolol la aku ni,mendenyee orang nak terkejut
pasal kau cakap hah..... jee.Kalau bagi hantu pocong atas muka
baru la terkejut.wakakaka

ni dah baca kan tajuk post ni.Hah kalau x baca ,baca sekarang !!!
dah bace....GOOD!!!!!

ni haa pasal my birthday...sah baca le belum
kalau x baca,diminta bace  di sini

oklah ,cukupla tuu
yang pasal birhday afaq sebab dah tak de orang nak bagi hadiah dah
haishhh , afaq bukan merajuk laa
ni sempena nak tutup post birthday tuh
nak cakap la kat korunk yang afaq nak sambung post pasal lain lak

korunk ponnn 
thank youlah sebab sudi bukak blog afaq ni
afaq doakan korunk semua sihat dan korunk disukai 
semua orang
amin~

dan terima kasih jugalah kepada semua yang memberi ucapan
kepada afaq sempena birthday afaq....
dan tak lupa juga kepada yang beri hadiah
tq~

oklah dengan ini tamat lah sesi posting pasal birhday afaq
tq kepada korunk muah-muah-muah
cayang korunk....

oklah tu...
bye~



sorry post kali ni x de gambar

♥ it's my birthday ♥

GUMBIRE NYEEE AKU


Hai korang,nak tahu kenapa afaq gembira sangattt
sebab

IT'S MY BIRTHDAY


huhuhu sorry emo sangat....
takpelah emo skali-skala...dah birthday ni setahun sekali jee

Afaq teringin sangat nak dapat hadiah best-best atauponn diaa lilit reben
kat bungkusan tu khas untuk afaq.....sob sob sob

Kalau korang nok jauh-jauh ngan afaq bolehlaa pos hadiah tu kat afaq
poskan kad pon jadilahhh atauponn poskan poskad dengan ucapan ''HAPPY BIRTHDAY''
alaa kos hantar poskad cuma RM 000.60 jee...
Kalau nak alamat...sila nyatakan kat komen,ok

Oklah tu afaq nak share setakat ni
Sebelum tu mari kita tengok orkestra ni





.....BYE.....


note : mintak tolong komen yee.sayang










Jika donut begitu POPULAR !!!!

  ...Hai...

Hai korang , hari ni afaq tak tahu ape topik yang nak update blog ni
Ni afaq baru masak dan nak hidang satu post donut...yum 2
Oklah layan jer....

lain kali tak payah2 takut makan ubat

kalau lapar , jilat jari


ahhh , ade orang mamposs

jam ni berbunyi ke ?


bekal


bye..









•'★*•~ Hati-hati , HIV •'★*•~-.

  Hai

Hai korang , ari ni afaq ade jumpa lak maklumat yang perlu disampaikan
kat korang (cewahh)...penting tauu

Percayakah anda terdapat orang sakit yang hendak anda juga sakit?


Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya. Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV. Ianya pernah ke udara di dalam televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap dan didakwa, tetapi apa gunanya? Beliau telah merosakkan ramai orang awam yang tidak berdosa. Jadi sila berhati-hati.

Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih: 
  • Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut. Ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai dan menimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak. 
  • Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan penagih. Terdapat kes di Australia di mana kanak-kanak yang tidak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur dan kemudiannya didapati HIV positif.
    • Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yang anda duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi "Welcome to the real world, you are now HIV positive". Doktor telah memeriksa jarum tersebut mengesahkan ianya terdapat virus HIV. Ianya berlaku di Hawai. Jadi berhati-hati.
    • Di Georgia dan Florida, ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembalikan syiling pada mesin air minuman. Jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling. Mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.
    • Di restoran Burger King. Pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan sedikit darah di dalam burger dan mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis dan sos. Order di tempat lain.


    Dr. Muhd Hishamuddin bin Abdul Halim
    Professor & Head Dept. of
    Chemical Pathology,
    School of Medical Sciences,
    USM, Kubang Kerian, Kelantan,
    MALAYSIA.

    p/s - Ini adalah maklumat yang dihantar oleh pembaca kepada kami. Kami tidak bertanggungjawab di atas kesahihan maklumat ini. Terpulang kepada pembaca untuk menilainya.